(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Výborné pomerančovo-skořicové lepítko a pojítko na cukroví- dodá mu skvělý šmrnc!
Potřebné ingredience
112g třtinového cukru (nebo cukr krupice) šťávu z jednoho pomeranče naředěnou do 150ml vodou 1 lžičku mleté skořice ořechy
Postup přípravy
Na plotně v hrnci smíchejte cukr a pomerančovou šťávu, nechte úplně rozpustit. Pak přiveďte rychle do varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnou 120°C. Pak odstavte a přidejte skořici a vlašáky, míchejte dokud směs zkrémovatí. V tomto nálevu si můžete dát oříšky do sklenice a jak je budete potřebovat, dáváte na cukroví, no- pokud je tedy nesníte hned, je to neskutečná dobrota! Konzistence je podobná medu, ale ta chuť...! Dodá každému cukroví šmrnc!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
10. 12. 2013, 14:38
anaba
(upraveno)
10. 12. 2013, 13:59
tak to musím vyzkoušet
karmala
(upraveno)
9. 12. 2013, 20:53
tak to vyzkouším,to půjde i horké na zmrzlinu
gucci envy
(upraveno)
10. 12. 2013, 11:52
@karmala
a pokud dáte ještě jednou stejné množství cukru, bude to pěkně tuhé a je to jako jednohubka do kornoutku.
gucci envy
(upraveno)
10. 12. 2013, 11:44
@karmala
určitě a je to mňamka!